Aktiviteter 2020

vengsoya3

Da er vi i full aktivitet igjen etter en noe «treg» aktivitetsvår med mange avlysninger, stengt basseng mv pga covid-19. Vi fortsetter selvsagt å følge FHIs til enhver tid gjeldende regler for avstand mv Les om THPK sine CORONAVETTREGLER her.

Turer og aktiviteter
Alle turer og aktiviteter har turledere. Vi setter vanskelighetsgrad på den enkelte aktiviteten slik at du kan gjøre deg opp en formening om hvor vanskelige den er. Se nederst på siden for mer info om dette og HMS-sidene for hva som gjelder for den enkelte aktiviteten

Turer utenfor Sandnessundet vil bli annonsert på forsida med forhåndspåmelding slik at vi kan planlegge antall turledere og andre praktiske spørsmål (som samkjøring, felles middager osv) ut fra behov.  Vi setter også opp turene som arrangementer på Facebook siden vår. 

DAGSTURER OG TORSDAGSPADLINGENE

Torsdagspadlingene fra naustene i Sjølundfjæra er en fast aktivitet og et fint sted å begynne for å bli kjent med klubben. Oppstart torsdag fra 16. april og siste blir 24. september.

Mandagsskjæret går til et av årets Ti på Skjæret. Turene annonseres på FB, men du kan også lese om deres planlagte turer her

Tirsdagsdamene lærer av hverandre for å bli tryggere i kajakken. Turene annonseres på FB, men du kan også lese om deres planlagt aktivitet her.

Tromsøya rundt – padlefest for alle nivåer er en del av friluftslivets uke og blir i år lørdag 5. august

Bassengtrening – i Tromsøbadet er en fast vinteraktivitet og et fint sted å trene på egen og kameratredning og ulike teknikker – og så er det sosialt. Siste bassengøkt nå i vår er 2. april og oppstart til høsten er 1. oktober.

OVERNATTINGSTURER

Dato Aktivitet Turledere Vanskelighets- grad
1 – 2 februar Velkommen til sola  Leif Lillevold og Magne Lund Moderat/vintertur
29. mai – 3. juni Pinsetur på Yttersia Steinar Johansen og kommer Avlyst på grunn av vær
12 – 14 juni Nordøerne Rode 6 Trond Lorntzsen og Bo Eide Moderat
       
       
       
       
       
       
       
august Blotet – Gammen alternativt Sommerøya om mye vind    
5. september Tromsøya rundt (TØR)   Lett til moderat
       
       

KLUBBKVELDER, KURS OG WS

26. februar Kommunikasjon i kajakk – når det virkelig gjelder. Trond Lorentzen og Bernt Bye åpent for alle
26. februar Årsmøtet styret og valgkomiteen medlemmer
27. mai Ny i fjæra Linda Skog og Tor Johansen åpent for alle
2. juni   Hva skjer med åra i vannet og hva skal til for å få ønsket effekt?

Morten Føyen

8. plasser påmelding (først til mølla for deg som har teknikkurset) 

5. – 7. juni teknikkurs Lars Eirik Nilsen, Ingrid Berthinussen Pris: 500 kr påmelding her
Finn selv Aktivitetsleder  Tas gjennom profesjonell aktør Tilbud om å dekke kursavgift for de som vil være turleder i klubben (les mer om tilbudet)
UTSATT TIL VÅR 2021 Fangst- og kajakktradisjoner på Grønland. Arktisk forening og Tromsø Havpadleklubb åpent for alle
UTSATT TIL VÅR 2021 FOR «RULLERE»: La deg inspirere og samtidig lære nye ruller med ti ganger (!!) grønlandsk mester i rulling. For deg som allerede ruller deg opp igjen. (1,5 + 2 + 2 timer) Maligiaq Johnson Padilla og Mia Knastad Kulseng (assistent) påmeldingsavgift (8 plasser)
UTSATT TIL VÅR 2021 FOR FERSKINGER: Lær deg å rulle med mesteren som har lært flest ruller av alle! Unik mulighet for deg som vil lære deg den første rulla. (2 + 2 timer) Maligiaq Johnson Padilla og Mia Knastad Kulseng (assistent) påmeldingsavgift (8 plasser)
Foreløpig utsatt til høst/vinter 2020 Livreddende førstehjelp Anita Nilsen  påmelding – ingen avgift (20 plasser)
       
       

Hvordan tolker du vanskelighetsgraden?
På de lette turene forutsetter vi greit vær og noenlunde skjermet farvann. Disse turene er tilpasset folk som er ferske i kajakken, men du bør likevel ha litt grunnlag i form av noen turer på sundet for å bli med på disse.

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper på ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.