Aktiviteter 2020

vengsoya3

ÅRETS AKTIVITETER ER UNDER PLANLEGGING – VI MÅ IMIDLERTID TA HØYDE FOR AT VÅRENS AKTIVITETER IKKE GÅR SOM PLANLAGT PÅ GRUNN AV CORONA-VIRUSET! Dette innebærer per nå:

  • ingen flere bassengtreninger nå i vår
  • torsdagspadlingene ute, tirsdagsdamene og ti-på-skjæret turene starter når vi får beskjed om at idrettsaktivitet igjen er «tillatt». Varsel om oppstart vil bli sendt ut.
  • det planlegges ikke for overnattingsturer før tidligst etter 17. mai.

Turer og aktiviteter
Alle turer og aktiviteter har turledere. Vi setter vanskelighetsgrad på den enkelte aktiviteten slik at du kan gjøre deg opp en formening om hvor vanskelige den er. Se nederst på siden for mer info om dette og HMS-sidene for hva som gjelder for den enkelte aktiviteten

Turer utenfor Sandnessundet vil bli annonsert på forsida med forhåndspåmelding slik at vi kan planlegge antall turledere og andre praktiske spørsmål (som samkjøring, felles middager osv) ut fra behov.  Vi setter også opp turene som arrangementer på Facebook siden vår. 

DAGSTURER OG TORSDAGSPADLINGENE

Torsdagspadlingene fra naustene i Sjølundfjæra er en fast aktivitet og et fint sted å begynne for å bli kjent med klubben. Oppstart torsdag fra 16. april og siste blir 24. september.

Mandagsskjæret går til et av årets Ti på Skjæret. Turene annonseres på FB, men du kan også lese om deres planlagte turer her

Tirsdagsdamene lærer av hverandre for å bli tryggere i kajakken. Turene annonseres på FB, men du kan også lese om deres planlagt aktivitet her.

Tromsøya rundt – padlefest for alle nivåer er en del av friluftslivets uke og blir i år lørdag 5. august

Bassengtrening – i Tromsøbadet er en fast vinteraktivitet og et fint sted å trene på egen og kameratredning og ulike teknikker – og så er det sosialt. Siste bassengøkt nå i vår er 2. april og oppstart til høsten er 1. oktober.

OVERNATTINGSTURER

Dato Aktivitet Turledere Vanskelighets- grad
1 – 2 februar Velkommen til sola  Leif Lillevold og Magne Lund Moderat/vintertur
       
       
       
       

juni

 

Pangstart på kajakksesongen – padletreff for ungdom

 

Mia Kanstad Kullseng, Ingrid Berthinussen, og mange fler

 

Lett

 

       
       
juli Arctic Sea Kayak Race er 30 år.     
       
august Blotet – Gammen alternativt Sommerøya om mye vind    
5. september Tromsøya rundt (TØR)   Lett til moderat
       
       

KLUBBKVELDER, KURS OG WS

26. februar Kommunikasjon i kajakk – når det virkelig gjelder. Trond Lorentzen og Bernt Bye åpent for alle
26. februar Årsmøtet styret og valgkomiteen medlemmer
15. april Fangst- og kajakktradisjoner på Grønland. Arktisk forening og Tromsø Havpadleklubb åpent for alle
16, 18. og 19. april FOR «RULLERE»: La deg inspirere og samtidig lære nye ruller med ti ganger (!!) grønlandsk mester i rulling. For deg som allerede ruller deg opp igjen. (1,5 + 2 + 2 timer)

Maligiaq Johnson Padilla og Mia Knastad Kulseng (assistent)

påmeldingsavgift (8 plasser)

18. og 19. april FOR FERSKINGER: Lær deg å rulle med mesteren som har lært flest ruller av alle! Unik mulighet for deg som vil lære deg den første rulla. (2 + 2 timer)

Maligiaq Johnson Padilla og Mia Knastad Kulseng (assistent)

påmeldingsavgift (8 plasser)
22. april Livreddende førstehjelp Anita Nilsen  påmelding – ingen avgift (20 plasser)
kommer Hvor mange måter kan man sette opp en tar på?    
       
       
juni Mat på tur – og mat fra naturen Riika Hoppalainen åpent for alle
Kommer Teknikkurs

Lars Eril Nilsen og Erlend Dyrnes Pettersen

påmelding
Finn selv Aktivitetsleder  Tas gjennom profesjonell aktør Tilbud om å dekke kursavgift for de som vil være turleder i klubben (les mer om tilbudet)

Hvordan tolker du vanskelighetsgraden?
På de lette turene forutsetter vi greit vær og noenlunde skjermet farvann. Disse turene er tilpasset folk som er ferske i kajakken, men du bør likevel ha litt grunnlag i form av noen turer på sundet for å bli med på disse.

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper på ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.